Преко десет година траје Клуб рецитатора који у Библиотеци шабачкој окупља љубитеље поезије и изражајног говора различитог узраста. Одабрана дружина вредно је радила од јануара месеца. Сви су жељно ишчекивали да покажу свој таленат на Општинском такмичењу, које се традиционално одржава у Културном центру. У исто време са висибабама, зумбулима и магнолијом, која је стидљиво почела да цвета, наши најмлађи рецитатори су, попут весника, дочекали пролеће својим рецитовањем и тако на најлепши начин обележили Светски дан поезије и почетак пролећа.

Посвећен рад, добро дружење и позитивна атмосфера красили су сусрете рецитатора у Библиотеци и свакако да ни успех на такмичењу није изостао. У финале Општинског такмичења су се пласирали сви полазници Клуба. Растко Томић, ученик другог разреда и шестаци Маша Крстић, Андреј Ристивојевић и Јанко Томић оставили су изузетан утисак одабиром песама и изражајним интерпретацијама. У веома јакој конкуренцији своје место на Међуопштинском такмичењу, које се одржава у Крупњу сваке године, изборили су Растко Томић са песмом „Граматика срца“ Душка Радовића и Андреј Ристивојевић који је рецитовао песму „Моја маленкост“ Елизабете Георгијев.

Охрабрује чињеница да је велики број деце и младих заинтересован за поезију и рецитовање и да на такав начин желе да испуне своје слободно време. Ми у Библиотеци шабачкој уживамо у раду и дружењу са њима а Растку и Андреју, нашим весницима пролећа, желимо пуно среће на крупањској сцени.