Edit Content

Пратите нас:

Проглашење најбољих на Национални дан књиге

У среду, 28. фебруара 2024. године, на Национални дан књиге, Библиотека шабачка је била домаћин ауторима најбољих приповедака са Литерарног конкурса „Исплети ми причу“. Свечано проглашење искористили смо као прилику да уручимо пригодне награде и попричамо о победничким причама. Да подсетимо, награду за најбољи рад у категорији средњошколаца добила је Теодора Канкараш за причу „Под сенкама старих храстова“. У категорији пензионера најбољом је проглашена прича „Једне далеке хладне зиме“ ауторке Јасмине Лазаревић. Најбољи у категорији одраслих био је рад „Изгубљена прича“ ауторке Марије Кандић. Додељене су и две специјалне награде, и то за приче „Скок“ ауторке Мирјане Стојадиновић и „У реду“ Душана Благојевића.

Топлој и интимној атмосфери у свечаној сали Библиотеке шабачке допринело је и читање радова награђених, као и њихово обраћање публици у оквиру ког су говорили о мотивима писања и изворима инспирације. Присутнима су се, такође, обратиле и чланице стручног жирија – др Славица Лукић и Даниела Берић Дамњановић, професорке српског језика и књижевности. Оне су са присутнима поделиле своје стручно мишљење о награђеним радовима и самом Конкурсу.

Сви присутни су се уверили у лепоту и квалитет писане речи у нашем граду. Суграђани су показали да имају много тога да понуде, а ми ћемо се и даље трудити да их у томе подржавамо. Захваљујемо се свим ауторима који су учествовали на Литерарном конкурсу. Наша жеља је да осмелимо и мотивишемо што већи број Шапчана, чланова Библиотеке, да пишу и креативно се изразе, јер што би рекао жири претходне вечери: „Писати, значи живети“.