Edit Content

Пратите нас:

Резултати Литерарног конкурса „Исплети ми причу“

Библиотека шабачка је прошле године расписала Литерарни конкурс за најбољу необјављену причу. Пристигао је велики број радова различитих тема, у свим категоријама. Жири у саставу: др Славица Лукић, Даниела Берић Дамњановић, професорке српског језика и  књижевности и библиотечки жири (Весна Тимотић, Марија Стевановић, Кристина Алексић, професорке српског језика и књижевности и Александра Ердевички Томић, дипломирани филолог), једногласно је донео одлуку да награду за најбољи рад у категорији средњошколаца добије Теодора Канкараш за причу „Под сенкама старих храстова“. У категорији пензионера најбољом је проглашена прича „Једне далеке хладне зиме“ ауторке Јасмине Лазаревић. У категорији одраслих најбољи је рад „Изгубљена прича“ ауторке Марије Кандић. Жири се сложио да се због квалитета радова доделе и две специјалне награде, и то за приче „Скок“ ауторке Мирјане Стојадиновић и „У реду“ Душана Благојевића.

Свечано проглашење победника и додела награда одржаће се у Библиотеци шабачкој, 28. фебруара 2024. године, на Национални дан књиге.

Захваљујемо се свим ауторима који су подржали Литерарни конкурс. Верујемо да ће постати традиција и да ће мотивисати што већи број Шапчана, чланова Библиотеке, да пишу и креативно се изразе.

 

 

Марија Стевановић